У Білій Церкві судитимуть підрядників за розкрадання бюджетних коштів при реконструкції тепломереж у військовому містечку

  • У Білій Церкві судитимуть підрядників за розкрадання бюджетних коштів при реконструкції тепломереж у військовому містечку
Служба безпеки України викрила підрядчиків у завищенні фактичних обсягів робіт при реконструкції мереж теплопостачання на території військового містечка №3 в Білій Церкві, через що бюджет зазнав збитків приблизно в 300 тис. гривень. 

Про це редакції телеканалу Крокус стало відомо з матеріалів судової справи № 357/11229/20 в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК.

За даними слідства, в кінці 2018 року, між білоцерківським ТОВ «Пересувна механізована колона-505» і квартирно-експлуатаційним відділом міста Біла Церква був укладений договір №1227 на виконання робіт з реконструкції внутрішньо майданчикових мереж теплопостачання військового містечка №3 по вулиці Коновальця. Ціна договору склала майже 1,5 млн гривень. Оплата робіт була здійснена двома платежами, а саме 12.12.2018 на суму 795376,93 грн та 13.12.2018 на суму 656370,82 грн.

Правоохоронці підозрюють, що підрядчик не виконав до кінця роботи, зокрема не була проведена реконструкція ділянки двохтрубної системи опалення з ізоляцією довжиною 30 метрів, що безпосередньо було передбачено в проектній документації. При цьому в акт про виконання робіт були внесені дані про виконання вище зазначених робіт. 

«Таким чином посадові особи ТОВ «Пересувна механізована колона-505» при здачі робіт в грудні 2018 року посадовим особам КЕВ м. Біла Церква за договором підряду №1227 від 05.12.2018 на загальну суму 1451747,75 грн. завищили вартість робіт на суму приблизно 300 тис. грн., а посадові особи КЕВ м. Біла Церква безпідставно прийняли їх та в подальшому оплатили їх за рахунок коштів державного бюджету, чим вчинили можливу розтрату бюджетних коштів на суму 300 тис. грн.» - йдеться у судовій справі. 

У вересні цього року в справі призначили судову будівельно-технічну експертизу, в рамках якої потрібно було провести розкриття зазначеної вище ділянки тепломереж військового містечка. 16 листопада Білоцерківський міськрайонний суд за клопотанням слідчого надав дозвіл на відповідні розкопки.






Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
  • Кількість загиблих внаслідок вибуху у пʼятиповерхівці Білої Церкви зросла до двох
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе