Владі Білої Церкви не потрібні об’єкти соцкультпобуту

Поліклініку шинного заводу «Росава» виставив на продаж приватний власник. Ціна об’єкта – 600 тис доларів або 16 651 320 грн.

У березні 2019 року приватна компанія викупила на аукціоні це приміщення разом з палацом культури «Росава», залом боксу по вул. Митрофанова, стадіоном за палацом культури, автотранспортом за ціною  14,9 млн грн. Майно належало збанкрутілому підприємству ВАТ «Росава». Тепер новий власник майна хоче продати лише одну поліклініку за ціною більшою, ніж вартість майнового комплексу придбаного ним у березні 2019 року.



Спершу ціна майна становила 36,6 млн грн. Оскільки на перший аукціон ніхто не прийшов, то вартість майна знизили на 50%  – до 14,9 млн грн. 

Депутати просили міського голову Геннадія Дикого взяти участь в  аукціоні та викупити майно, зокрема поліклініку та палац культури. Проте Геннадій Дикий відмовився це робити. І запевняв депутатів, що це і так комунальне майно і немає сенсу його купувати. Натомість вирішив, що доведе це через суд. У грудні 2019 року під час 84 сесії БМР з’ясувалося, що всі суди міська влада програла. Верховний суд України підтвердив те, що це майно не може бути віднесене до об’єктів комунальної інфраструктури, а є приватною власністю. 

Натомість у влади Білої Церкви знайшлося 24 млн грн, щоб купити недобудову по вул. Театральній, з якої обвалюється розмокла цегла та на ремонт якої ще треба 76 млн грн.

Наразі ситуація повторюється. АТ «Укрпошта» продає ансамблю споруд поштової станції, які є архітектурною пам’яткою та мають майже 200-літню історію за 8, 6 млн грн. Проте міський голова Геннадій Дикий знову відмовляються брати участь в аукціоні. І це попри те, що Стратегія розвитку Білої Церкви до 2025 року передбачає залучення до нашого міста 1 млн туристів.

Але саме такій навмисній бездіяльності міської влади, Біла Церква втратила поліклініку, і палац культури «Росава», і зал боксу та стадіон на масиві Леваневського. На черзі – втрата об’єкта культурної спадщини.

Читайте також: Якою буде доля пам’ятки архітектури Ансамбль споруд пошти у Білій Церкві.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе