«Мені в свою». Сім українських брендів, які продають екогорнятка

  • які продають екогорнятка
Багаторазові екогорнятка стали не тільки стильним аксесуаром, але й зручною ємністю для зимових прогулянок по місту, пікніків або перерв на обід в улюбленій кав’ярні. У Білій Церкві деякі кав'ярні навіть дають знижки відвідувачам, які прийшли по каву зі своєю чашкою. Серед опитаних нами закладів, у двох кав'ярнях ("BIANCO LATTE ESPRESSO BAR" та "Bycoffee.bc") зазначили, що дають відповідну знижку у розмірі 10% від вартості кави. Для людини, яка дотримуються принципів свідомого споживання, це ще одна можливість зменшити кількість паперових стаканчиків, які не піддаються переробці та десятиліттями можуть лежати на звалищах.



Ми зібрали українські крамниці та бренди, в яких можна знайти горнятко до душі і бути впевненим в його екологічності. 

Бамбукові горнятка в OZERO



Магазин товарів в стилі «Нуль відходів» OZERO пропонує екологічні альтернативи товарам щоденного вжитку. Окрім екоторбинок, косметики в екопакуванні, багаторазових пляшок, тут можна придбати екогорнятка для гарячих та холодних напоїв. Вони зроблені з бамбукового та кукурудзяного волокна, а кришки — з харчового силікону.

Продукцію у компанії відправляють в упаковці, яка на 100% піддається переробці або компостуванню. Не використовують ламінований картон, поліетиленову плівку, пінопласт та будь-які пластикові ущільнювачі. Замість цього — безпечні альтернативи, як от коробки з переробленого картону, паперовий скотч на основі рослинного клею та інші натуральні матеріали. 

Ціна горнятка: від 315 грн

Кольорові KeepCup чашки в No Waste Shop


У магазині екотоварів No Waste Shop окрім корисних речей у побуті є чашки для напоїв із собою: KeepCup та Cheeki. Вони виготовлені з безпечного пластику поліпропілену, який піддається переробці. Інші види екогорняток виготовлені з жаростійкого скла, а термокружки — з нержавіючої сталі преміумкласу. В магазині можна знайти також керамічні чашки ручної роботи з силіконовою кришечкою, яка захищає від проливання. Такий варіанти підійде як для напоїв на винос, так і для офісу чи ліжка. 

Три роки тому магазин відкрила команда руху «Україна без сміття» для того, щоб дофінансовувати збиткову діяльність першої в Україні громадської станції сортування відходів NoWasteRecycligStation. Тому прибуток від продажів екотоварів перераховується на потреби станції. 

Ціна горнятка: від 350 грн

Практичні в Zero Waste Store


Zero Waste Store — простір екологічних речей, де «можна знайти усе, що потрібно для екологічного життя». 

На сайті знайдете складні екогорнятка, які майже не займають місця в наплічнику чи сумці. У складі таких стаканів харчовий силікон та пластик PP5, який вважається найбезпечнішим матеріалом для продуктів та переробляється. Горнятка можна мити в посудомийній машині. 

Ціна горнятка: від 250 грн

Затишні у Tarlini Home


Заміну одноразовим кавовим стаканчикам пропонують в магазині домашнього декору Tarlini Home. Там дотримуються hygge-філософії та zero-waste принципів, тому з легкістю знайдете екологічну чашку на будь-який смак. Наприклад, є силіконові складні екогорнятка Cortado Color, які не бояться високих та низьких температур і нейтральні при контакті з рідинами. Ви можете спокійно гріти напої в ньому в мікрохвильовці або мити такий стакан для кави в посудомийній машині.

Більш класичний варіант — скляне горнятко Sip зі зручною кришкою і силіконовим тримачем. Або термостакани з харчової сталі чи кавові стакани з отвором для трубочки.

Ціна горнятка: від 280 грн

Мандрівні керамічні чашки в Here & Now


Бренд екологічної студійної кераміки Here & Now («Тут і Тепер») заснувала екологиня та керамістка Юлія Маклюк. На сторінці бренду майстриня так описує свій проєкт: «Тут і Тепер» — це глиняний посуд, який я роблю з думкою про природу і людей. Ці вироби зручні у щоденному використанні, нешкідливі для довкілля і здоров’я на всіх етапах і робляться без поспіху й халтури. Або принаймні я до цього прагну. Частину матеріалів для посуду і упаковки я використовую повторно, знаходжу під час довгих прогулянок на природі або рятую від смітників у місті».

Найпопулярнішими виробами в майстерні стали мандрівні чашки з ручкою та силіконовою кришкою, у які можна брати напій із собою. Оздоблення мандрівних горняток постійно змінюється: додаються нові дизайни, тому всі вони неповторні.

В Here & Now 5% прибутку спрямовується на місцеві некомерційні екологічні проєкти.

Ціна горнятка: від 449 грн

Стильні кофікапи в Vegvam


Крамниця, головна місія якої — зробити твої zerowaste будні приємними та легкими. У Vegvam є ледь не все для життя без пластику: одяг, посуд, господарські товари і, звичайно, чашки Ecoffee Cup. Вони виготовлені з бамбукових волокон, кукурудзяного крохмалю та смоли. Мають різний об’єм і безліч дизайнів. Крім базових однотонних чашок, є колекції-колаборації з митцями. Наприклад, з містичними рослинними орнаментами британського художника та поета Вікторіанської доби Вільяма Морріса, або екзотичними тваринами мисткині Емми Шіплі.  

Весь продукт (горня, кришка та рукав) можна мити в посудомийній машині. 

Ціна горнятка: від 345 грн

Горнятка з соломинкою в Cooleco

COOLECO — це зеровейст бренд, який пропонує альтернативу пластиковим речам у вашому повсякденному житті. В магазині можна знайти пакети із кукурудзяного крохмалю, дощовики із картопляного крохмалю, етичні презервативи, натуральні жуйки та навіть пігулки для чищення зубів. Щодо ємностей варіантів багато: бамбукові екогорнятка з термопоясом із повсті, з соломинкою, скляні термочашки з нержавіючої сталі.

Продукція їде до нас з усього світу — України, Америки, Канади, Європи та Азії. Дещо,  виготовляють самостійно, наприклад, багаторазові бахіли. «Наш проєкт з’явився у лютому 2018 року і ми хочемо зробити наколишній нас світ кращим, показати як ще можна піклуватися про себе, про своє майбутнє та про майбутнє нашої планети», — кажуть засновники. 

Ціна горнятка: від 380 грн

Читайте також: Автобуси №8 у Білій Церкві змінять схему руху. Маршрут.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе