На Білоцерківщині затримали телефонних шахраїв, які ошукали пенсіонерку

На Білоцерківщині в селі Тараща телефонні шахраї ошукали 80-річну жінку і виманили в неї всі заощадження. 

Як повідомляє пресслужба поліції Київщини, діяли шахраї за стандартною схемою: зателефонували старенькій та представившись сином, попросили грошей на лікування. Схвильована жінка повірила зловмиснику та віддала усі заощадження, які накопичувала протягом тривалого часу.

Правоохоронці поліції провели низку розшукових заходів і встановили осіб, причетних до злочину. 

«Ними виявились 39-ти, 37-ми, та 31-річні мешканці Київщини. Один з них перебував у розшуку за вчинення аналогічного злочину.» - йдеться у повідомленні. 

У помешканні зловмисників вилучили викрадені гроші і автівку, якою вони пересувались.

Шахраїв затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчі за процесуальним керівництвом прокуратури повідомили  зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує ув’язнення на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність шахраїв до аналогічних злочинів на території Київщини. 

У поліції закликають громадян не довіряти тому, що кажуть по телефону, адже шахраї розраховують саме на поспішні та необдумані дії. 

«Обов’язково запитайте співрозмовника, про щось особисте, наприклад: прізвище, ім’я та по – батькові, адресу, дату народження і т. д. Стовідсотково, що шахраї такою інформацією не володіють, а Ваш номер набрали випадково. Якомога швидше зателефонуйте тому, хто «потребує вашої допомоги», або людям, які можуть перебувати разом з вашим родичем та підтвердити чи спростувати те, що трапилось. У випадку, коли незнайомці представляються співробітниками поліції та вимагають гроші за вирішення будь-яких питань, одразу телефонуйте на спецлінію «102». Цим Ви убезпечите себе від шахраїв, а в разі, якщо вимагач дійсно виявиться співробітником поліції, то своїм повідомленням Ви допоможете очистити правоохоронні органи від випадкових людей!» - додали у поліції.

 
 
Раніше повідомлялося, що на Київщині за розповсюдження дитячої порнографії затримали фотографа. (ВІДЕО)

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе