Електронні паспорти в Україні юридично прирівняли до паперових

  • Електронні паспорти в Україні юридично прирівняли до паперових
В Україні ухвалили закон, який юридично прирівнює електронний закордонний паспорт та ID-картку в додатку «Дія» до паперового, повідомляє Верховна Рада України.

Закон набирає чинності 23 серпня 2021 року. Цифрові паспорти можна буде використовувати на території України для посвідчення особи й отримання будь-яких послуг: відкриття банківського рахунку, подорожі потягом чи літаком усередині країни, поселення в готель, отримання замовлень на пошті тощо. Усі організації будуть зобов’язані приймати паспорт у «Дії» без вимагання паперової версії.

Електронний паспорт не діятиме лише під час перетину державного кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Україна стала першою державою у світі, у якій цифрові паспорти в смартфоні стали рівноцінними зі звичайними документами.

Крім того, до 2023 року в «Дії» з’являться нові сервіси: Е-нотаріат, Е-майно, Е-будівництво, Е-школа, Е-лікарня, Е-дозвіл, Е-міграція, Е-соцзахист.

Читайте також: Рада ухвалила виплати ФОПам по 8 тис. грн: хто і коли отримає допомогу.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
  • У Білій Церкві хлопець вдарив ножем 14-річну дівчину
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе