В Україні введуть нове шкільне меню із 160 страв: без ковбас, сосисок і консервів

В Україні з наступного навчального року введуть нове шкільне меню, що складається з 160 страв. У раціоні збільшили кількість фруктів і м’яса, вилучили ковбасні вироби, зменшили кількість солі, цукру і хліба.

До того ж у новому харчуванні дозволені спеції, є страви для тих, у кого алергія на молоко. Їжу як і раніше не можна смажити. Незважаючи на такі зміни, шкільне меню подорожчати не повинно, – пише Оbozrevatel.

Серед нових страв для учнів будуть шпундра, верещак, чилі кон карне, львівський сирник, морквяний салат, булгур і йогурт з бананом.

У понеділок, 24 травня, учням однієї з київських шкіл дали спробувати нові страви. Пояснити, навіщо потрібно змінити харчування школярів, в їдальню прийшли перша леді Олена Зеленська, голова Міністерства освіти Сергій Шкарлет, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, заступник міністра економіки Сергій Глущенко, ідеолог проєкту зі зміни культури харчування CultFood Євген Клопотенко та інші.

“Коли починали роботу над реформою системи шкільного харчування, ми поставили собі за мету – підвищити загальний середній рівень харчування в українських школах. Це комплексне завдання: від поліпшення якості, поживності страв і безпеки харчових продуктів до ресурсного забезпечення шкіл. Я хочу, щоб діти із задоволенням ішли в шкільну їдальню, а батьки були впевнені, що шкільне харчування корисне для здоров’я“, – сказала перша леді. 

Читайте також: Родину учасника АТО в Білій Церкві змусили дати хабаря за належну їй по закону землю.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе