"Ні свавіллю поліцейських": Під стінами поліції Білої Церкви мітингували мешканці міста і району

  • "Ні свавіллю поліцейських": Під стінами поліції Білої Церкви мітингували мешканці міста і району
"Ні свавіллю поліцейських" - під таким гаслом вчора, 4 серпня під стінами Білоцерківського районного відділу поліції відбувся мітинг на захист неповнолітнього хлопця, якого як стверджують митингувальники побили працівники місцевої поліції. 

Подія трапилась в травні 2021 року в селі Чепеліївка. Тоді, неповнолітній водій мопеду не зупинився на вимогу поліції:

"Вийшло так, що він від них тікав, вони йому перекрили дорогу, щоб він не доїхав додому, бо дорога була пряма, вони його звернули в поле, там, де людей немає. Там вони (ред. поліцейські) збили йому скутера, наділи кайданки, били його, не давали подзвонити мені, чи батькові" - розповідає мати потерпілого хлопця Анна Здепського. 

За словами мати неповнолітнього, ніяких кадрів погоні їм не показали, а боді камери поліцейських було вимкнені. 

В Білоцерківському районному відділі поліції розповідають свою версію подій:

"Коли поліцейські сектору реагування патрульної поліції Узина чергували на вулицях села Чепеліївка, вони помітили моторолер, який рухався по селу без увімкненого світла фар, водій якого перебував без шолому, а також мопед був без державного номерного знаку. Після такого явного правопорушення поліцейські включили проблискові червоні маячки, а також спеціальну сирену, яка попереджала водія про те, що він повинен зупинитися. Однак, водій таку вимогу ігнорував, він почав тікати від поліцейських. Така погоня тривала близько 3 км, поки водій моторолеру не впав на земляну грунтову поверхню, оскільки дорога була після дощу і він не впорався із керуванням. Поліцейські зупинили свій автомобіль неподалік цього моторолера, підійшли до водія, відразу надягнули на нього кайданки, оскільки водій тікав і вони застосували до нього згідно ст. 45 ЗУ "Про нацполіцію" такий спеціальних захід." - зазначили у пресслужбі Білоцерківського районного відділу поліції. 

Сам же хлопець розповідає, що почав тікати, тому що злякався, адже не мав документів на довоколісний транспортний засіб. 

Деталі у нашому сюжеті: 


Читайте також: У Білій Церкві до 6 серпня перекриють рух по мосту "Дружби".

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе