У Білій Церкві медики закликали містян вакцинуватися від коронавірусу

  • У Білій Церкві медики закликали містян вакцинуватися від коронавірусу
Днями у Білій Церкві в приміщенні міської ради відбувся брифінг з керівниками медичних закладів міста щодо вакцинації від коронавірусу.

Так, з початку кампанії вакцинації проти коронавірусу в Білій Церкві дві дози вакцини отримали майже 15 тисяч людей. Тобто, повністю провакциновано менше 10% білоцерківців. За словами медиків, для утворення колективного імунітету цього занадто мало. Саме тому головні лікарі міських лікарень зібралися разом, щоб донести інформацію про необхідність вакцинації. 

Як зазначила Ніна Акименко директор міьскої лікарні №3, вакцинація не виключає ймовірності захворювання, проте захищає від тяжких наслідків, летальних випадків і зменшує можливість зараження оточуючих. В лікарні №3, яка є опорною знову спостерігається збільшення кількості хворих, і хоча, як запевняє керівнцтво закладу, до наступної хвилі коронавірусу лікарня готова, вакцинація зможе значно знизити завантаженість лікарні і зберегти багато життів білоцерківців: 

"Ми боїмося, щоб не було повтору осені того року, коли, нажаль, вакцинації не було. В школи пішли діти, в садочки і пішло розповсюдження інфекції і медичній системі тоді було дуже важко справитися. На зараз ми готові, але краще попередити. На сьогоднішній день у нас госпіталізовані люди віком від 29 до 65 років. Це якраз той контингент, який не дуже хоче вакцинуватися." - зазначила Ніна Акименко. 

В першій міській лікарні також готові до нової хвилі захворювання: 

"В першій лікарні працює, вже встановлена киснева станція, буквально в п'ятницю встановили другий кріоциліндр, тобто це потужна станція, яка забезпечує сьогодні 217 точок подачі кисню. Зрозуміло, відповідно є запас засобів індивідуального захисту, закупили ми на 1 млн, щоб були -  медикаменти, закінчуєм трошки ремонт з реконструкції пульмонологічного відділення... готуємось, тому що враховуючи досвід інших країн, враховуючи нашу імунну прослойку населення, мабуть буде спалах, хоча ми лікарня другої черги." - сказав директор міської лікарні №1 Анатолій Рогов.

Деталі у нашому сюжеті: 


Читайте також: Карантинні субсидії на осінь 2021: хто і в яких випадках отримає важливу допомогу.




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе