У річці Рось виявили значне перевищення вмісту ртуті

На Київщині склалася надзвичайна ситуація з водопостачанням у Білій Церкві. Вона пов'язана з виявленням у воді річки Рось значного перевищення вмісту ртуті. Аналогічна ситуація склалася і з водопостачанням Умані в Черкаській області.

Про це повідомляє Регіональний офіс водних ресурсів річки Рось.

В липні місяці 2021 року фахівці РОВР річки Рось здійснили черговий відбір проб води. При отриманні результатів відібраних проб, які надійшли 5-10 серпня 2021 року від атестованої лабораторії Міжрегіонального офісу захисних масивів Дніпровських водосховищ було виявлено перевищення у 3,5 рази від гранично допустимого значення (0,25 мкг/дм3) при нормативі менше 0,07 мкг/дм3 ) вмісту ртуті в створі р. РосЬ.

Зазначається, що проби були відібрані в с. Глибочка на питному водозаборі м. Біла Церква.

17 серпня відбулося позачергове засідання комісії виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

В офісі водних ресурсів річки Рось зазначили, що в населених пунктах, вище розташованого питного водозабору с. Глибочка, відсутні спеціалізовані місця тимчасового зберігання небезпечних хімічних речовин (ртуті). Що є загрозою для здоров'я мешканців міст Біла Церква  та Умань. 

Читайте також: Постачання наркотиків, контроль за "общаком": У Білій Церкві викрили «смотрящого» за виправною колонією.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе