До уваги білоцерківців: відтепер розмитнити авто можна через "Дію"

Кабмін прийняв постанову, яка дасть старт реалізації експериментального проєкту по розмитненню транспортного засобу через "Дію".

Відповідну постанову прийняли на засіданні уряду 15 вересня.

"Маємо сьогодні ще один важливий проєкт, який стосується ввезення автомобілів в Україну. Для українців часто таке ввезення авто перетворювалось на обмеження та незручності, затягування. Ми плануєм зробити можливим розмитнення транспортного засобу через "Дію". Приймаємо відповідну постанову, яка дасть старт реалізації такого експериментального проєкту", - сказав Шмигаль.
 
Передбачається, що митне оформлення транспортного засобу можна буде здійснити шляхом подання в усній формі попередньої митної декларації, загальної декларації прибуття та/або митної декларації (чи документа, що її замінює). 

Крім цього, запроваджується можливість подання всіх необхідних для митного оформлення документів в електронній формі через портал або застосунок «Дія». 

У постанові також визначено вичерпний перелік документів, який можна буде подати для оформлення через «Дію».

Водночас проєктом передбачено, що всі потрібні митні платежі нараховуватимуться в автоматичному режимі з використанням «Дії» або через банківські установи чи електронні платіжні системи.

Такі платежі мають бути сплачені протягом 10 календарних днів із дня формування та надсилання відповідного повідомлення з реквізитами.

Митне оформлення транспортного засобу буде завершене в автоматичному режимі. 

У "Дії" пояснили, що проєкт розмитнення стосується легкових авто, пасажирських фургонів та інших авто, призначених для перевезення людей. 

Читайте також: У Білій Церкві відкрили першу в Україні школу ОСББ (Відео).


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе