6 книг для ідеального осіннього вечора


Осінь - час кутатися в картаті пледи та обирати цікаві історії для читання. Ті, що надиххнуть, здивують, а ще... полоскочуть нерви!

Редакція телеканалу Крокус радить книги, що стануть ідеальними супутниками для осінніх вечорів.

Колін Гувер "Веріті" 


Лоувен — молода письменниця, в якої ні цента за душею. Та одного дня до неї звертається Джеремі Кроуфорд, чоловік Веріті — авторки романів-бестселерів. Джеремі пропонує Лоувен завершити цикл книжок Веріті, адже та паралізована після автокатастрофи. Лоувен приїжджає до будинку Кроуфордів, щоб переглянути чернетки письменниці, які допоможуть у роботі, і випадково знаходить автобіографію Веріті. Здається, Веріті не планувала, що хтось її прочитає… Рукопис рясніє відвертими подробицями життя подружжя і розповідає, що насправді трапилося того дня, коли померла їхня дочка. Лоувен вагається, чи показувати автобіографію Джеремі, бо розуміє — це знищить його. То хто ж така Веріті — геніальна письменниця і жертва фатальних обставин чи божевільна маніпуляторка і злочинниця?

 Бернадетт Періс "За зачиненими дверима"


 Ґрейс і Джек Енджели — прекрасне молоде подружжя, що промениться коханням. Він — успішний багатий адвокат, який шляхетно захищає скривджених жінок. Вона — чудова господиня, яка пожертвувала кар’єрою заради піклування про домашнє вогнище, і дбайлива опікунка для молодшої сестри із синдромом Дауна. Історія їхнього знайомства схожа на казку. Приятельки в захваті від Джека й нишком заздрять Ґрейс, якій так пощастило з чоловіком і котра тепер живе життям, про яке можна тільки мріяти. Але чи так усе ідеально за зачиненими дверима затишного гніздечка? Чому Ґрейс ніколи сама не підходить до телефону? А головне — навіщо на вікнах спальні встановлено ґрати?

 Етель Ліна Уайт "Гвинтові сходи"

 
 У глухій місцині на межі Англії та Вельсу ширяться чутки про маніяка, який жорстоко вбиває дівчат. Останню жертву було знайдено поруч із маєтком, куди влаштувалася на роботу 19-річна служниця Гелен Кейпел. Проте дівчині здається, що вона у відносній безпеці: цієї ночі в будинку повно людей, а його двері й вікна наказано не відчиняти до ранку. Та коли поступово, один за одним, мешканці маєтку залишають її, Гелен розуміє, що опинилася в пастці.
 
Катя Бльостка «Матера вам не наймичка, або Чому діти це — прекрасно...»

 
«Ця книжка про реальне, живе, неідеальне материнство. Про матеру, яка через призму гумору та самоіронії, використовуючи легку дозу елегантних матюків, намагається день перестоять і ніч передержатись. Від тесту на вагітність до баталій у садочку. Про перші купання, зуби, соплі й незручні запитання. Поважною ходою пройдемося по всіх періодах материнства, намагаючись триматися курсу на збереження здорового глузду та душевної рівноваги. Розберемо стереотипи, зруйнуємо шаблони, ніжно «обезврєдимо» бабу. Виробимо імунітет до непрошених порад і забобонів», — йдеться в описі до книги.  

Авторка наголошує, що ця книжка для мам, щоб підтримати і надихнути; майбутніх мам, щоб налаштуватись і знати, чого чекати; бабусь, щоб згадати і пережити знову; і татусів, щоб краще зрозуміти всіх цих дам. 

“Ожинове вино” Джоан Харріс


В принципі, будь-які книги Джоан Харріс можна запоєм читати всю осінь і зиму, адже вони зігрівальні та дарують спокій та світло. В них є запах випічки, шелест листя та завивання вітру, багатий урожай фруктів та хрустка скоринка яблучного пирога.

“Ожинове вино” – найбільш осінній роман Харріс. Адже коли, як не восени, варто пригубити ароматне і терпке домашнє вино річного врожаю?

За сюжетом, письменник Джей зараз перебуває в кризі і не пише. Аж раптом знаходить шість пляшок старого вина. Вони дивом збереглися з часів його дитинства, і кожен ковток віддає ностальгією і гіркотою втрачених років. Цей напій створював дивний старий сусід, який практично виховав Джея і зробив його тим, ким він сьогодні є. Після того сусід пропав без сліду, а все його історії тепер здаються якимось димом і ілюзією. Живучи в озлобленні та зневірі, Джей і не уявляє, що скоро кожен ковток знайденого вина змінить його життя, підштовхне до важливих вчинків, допоможе відновити справедливість і розставить всі крапки над “і” в заплутаній історії.

“Ніч в самотньому жовтні” Роджера Желязни


Хочете прогулятись по нічному Лондону? Пройтися по Бейкер-стріт, відвідати Сохо, вийти на набережну Темзи, щоб помилуватися пароходиками?

Але пам’ятайте, що в той же самий час десь за вами нечутно крадеться кривавий Джек-різник, а з-за кущів – уважно спостерігає доктор Франкенштейн в компанії зі своїм жахливим монстром!

Це останній роман відомого письменника, і це історія про вічну боротьбу добра і зла, яка одразу занурить в хитросплетіння сюжету, – тільки встигай зрозуміти, хто тут є справжнім добром. Ця осінь може стати для вас неймовірною – лиш подивіться на сирість з іншої точки зору. 

Сподіваємось, наша добірка книг Вам у цьому допоможе. 

Читайте також: З 23 вересня Україна переходить в «жовту» зону карантину.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе