На вихідних в Білій Церкві відбудеться виставка військової техінки

У Білій Церкві з нагоди дня створення 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців відбудеться виставка військової техніки.

Як повідомляє пресслужба 72-ї бригади, виставку проведуть 30 жовтня з 10.00 до 14.00 на Торговій площі.

Білоцерківців та гостей міста просять просять бути в засобах індивідуального захисту та дотримуватись соціальної дистанції.

72-га гвардійська механізована дивізія була створена в 1941 році, в найважчі дні Другої світової війни. Бригада взяла участь у Сталінградській битві (за що отримала звання Гвардійської), і основним завданням мала звільнення української території від гітлерівського фашизму. Після розпаду Радянського Союзу й відновлення незалежності України, на основі неї було створено 72-гу механізовану дивізію Збройних сил України, яку в 2002 році було переформовано в 72-гу окрему механізовану бригаду. 

До 2017 року бригада носила почесне найменування «Красноградсько — Київської». А 23 серпня 2017 року, з метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин, зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, високі показники в бойовій підготовці та з нагоди 26-ї річниці незалежності України, указом Президента України Петра Порошенка бригаду названо на честь Чорних запорожців.
  
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе