В Україні вперше розгортають серійне виробництво боєприпасів ВОГ-17В

На Шосткинському заводі «Імпульс» на Сумщині розгорнуть перше в історії України серійне виробництво боєприпасів для підствольних та автоматичних гранатометів.

Про це повідомили у пресслужбі Укроборонпрому.

Це стало результатом плідного державно-приватного партнерства з ТОВ «Спеціальне конструкторське бюро «Вектор-В», якому належить розробка цього боєприпасу.

Наголошується, що постановка на серійне виробництво цього боєприпасу знаменує початок відновлення боєприпасної галузі України. Шосткінський завод «Імпульс» має всі необхідні можливості й компетенції для виробництва та доводить свою здатність забезпечити критичну потребу війська в боєприпасах.

Україна завжди була залежною від постачання таких боєприпасів з-за кордону. Сьогодні ТОВ «СКБ «Вектор-В» як розробник та ДП «Шосткинський завод «Імпульс» як виробник об’єднуються для забезпечення критичної потреби українського війська у боєприпасах для підствольних та автоматичних гранатометів.

В Україні нарешті з’явилося власне виробництво боєприпасів для гранатометів, яке має замкнутий цикл.

Важливо підкреслити, що український розробник – ТОВ «СКБ «Вектор-В» –  пройшов повний цикл державних випробувань ВОГ-17В. При цьому саму розробку та весь цикл держвипробувань боєприпасу товариство провело за власні обігові кошти без залучення державного фінансування, однак з використанням науково-виробничого потенціалу ДП «Шосткинський завод «Імпульс».

Таким чином Україна стає однією з 12 країн світу, які мають замкнутий цикл виробництва боєприпасів для ведення ближнього бою, а також це знаменує початок відновлення боєприпасної галузі України.




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе