Бізнес на смерті: нотаріус з Білої Церкви присвоїв квартиру померлої киянки та хотів продати

40-річний мешканець Білої Церкви незаконно заволодів квартирою померлої жінки та збирався продати її добросовісному покупцю за 1,2 млн грн.

Як повідомила пресслужба Київської міської прокуратури, група осіб залучила до злочинної схеми жителя Білої Церкви з метою незаконного заволодіння квартирою біля станції метро "Арсенальна" в Печерському районі столиці. Житло належало померлій у 2016 році киянці.

Встановлено, що зловмисники, використовуючи документи білоцерківця, виготовили підроблений договір дарування, відповідно до якого власниця квартири нібито подарувала її йому ще у 2009 році. Використовуючи договір дарування, спільники чоловіка зареєстрували за ним право власності на квартиру у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, витяг з якого передали йому для подальшого продажу квартири.

У приміщенні приватного нотаріуса правоохоронцям вдалося затримати чоловіка на "гарячому" та таким чином попередити незаконний продаж вказаної квартири добросовісному набувачу.

У межах досудового розслідування чоловіку повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 209, ч. 5 ст. 27, ч. ч. 3, 4 ст. 358 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Окрім того, вирішується питання пред’явлення позову в порядку цивільного судочинства з метою визнання квартири спадщиною та передачі її у власність громади. Щодо групи осіб інших зловмисників, які фігурють у справі - матеріали відносно них виділені в окреме провадження.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе