28 липня в Україні вперше відзначається День української державності

В Україні з’явилося нове свято . 1 червня Верховна Рада України встановила 28 липня святковим днем в Україні – День української державності.

Цей законопроєкт №5864 затвердили 31 травня 2022 року, його підтримали 257 народних депутатів.
Тому, починаючи з 2022 року, щороку 28 липня Україна відзначатиме нове свято – День української державності.

Очікується, що закон сприятиме утвердженню спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України, збереженню історичної справедливості та нівелюванню фейкових наративів з боку російської федерації як держави-агресора щодо історичних аспектів українського державотворення. 

Тепер щороку, 28 липня буде офіційним вихідним днем в Україні (але вже після закінчення війни). День української державності святкуватимуть 28 липня – у день вшанування пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира. Саме за князювання Володимира християнство стало державною релігією Київської Русі.Цього року Україна святкує 1034-ту річницю хрещення Київської Русі.

Уточнимо, що нинішній президент України – Володимир Зеленський оголосив про запровадження нового свята ще під час параду на честь 30-річчя Незалежності України – 24 серпня 2021 року. Цитуємо:

Зародження нашої державності ми будемо відзначати в день розквіту нашої державності, в день хрещення Київської Русі-України. — Ми починаємо відзначати День Української державності. Її точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва — столиці Київської Русі-України, яку недаремно називають місцем, де все починається».

Читайте також : У Білій Церкві Василь Хмельницький розпочав будівництво заводу, в який інвестував $2 млн





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе