Цьогоріч Україна вперше відзначає День молоді не за радянською традицією, а з усім цивілізованим світом

 У 2022 році в Україні вперше разом з усіма святкуватимуть День молоді у серпні, а не в червні, як це було раніше.
Заснувала це свято Генеральна Асамблея ООН 1998 року.

Міжнародний день молоді був запропонований молоддю у 1991 році на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН у Відні. Форум рекомендував, щоб День молоді був оголошений для збору грошей, просування та підтримки Фонду молоді ООН у партнерстві з молодіжними організаціями.

Рішення про оголошення 12 серпня Міжнародним днем молоді було підтримано на І сесії Світової конференції Міністрів у справах молоді, що проходила в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року.

29 липня 2021 року з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів, Президент України Володимир Зеленський установив в Україні День молоді, який відзначатимуть щороку 12 серпня в Міжнародний день молоді.

Молодь – це наша рушійна сила. Це наша сміливість та впевненість у перемозі. Впевненість у майбутньому.
На віки вічні молодими залишаються українські юнаки та дівчата, віддаючи свої життя за рідну землю в борні з московською ордою. 

Із перших днів війни вони боронять українську землю від рашистів, вони створюють круті проекти та збирають мільйони на підтримку армії. Вони розбирають завали, розвозять гуманітарну допомогу, плетуть маскувальні сітки. І ще сотні ініціатив, сотні історій.


Читайте також: "Повітряна тривога" розтягнеться на 8 років - мешканець Білої Церкви пограбував магазин 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе