Ухиляння жінок від військового обліку: які примусові заходи чекають на порушниць

На жінок, які з 1 жовтня будуть ухилятися від постановки на військовий облік, чекає адміністративна відповідальність, але не одразу.

Про це в ефірі Апостроф ТВ заявив народний депутат, член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Про примусові заходи, насамперед, це притягнення тих людей, які ігнорують вимоги чинного законодавства, щодо постановки на військовий облік, до адміністративної відповідальності та складання протоколу про адміністративне правопорушення. Але за офіційним роз'ясненням Генштабу МОУ, наразі будуть проводити заходи зі стимулювання і ніякі негативні наслідки одразу застосовуватися не будуть. Щонайменше, це не буде суцільним притягнення до відповідальності жінок, які не стануть на військовий облік
 – роз'яснює нардеп.

Разом із тим Веніславський допускає, що у випадку злісного ухиляння від виконання вимог законодавства з боку жінок, які мали б стати на військовий облік, згодом їх можна буде притягати до адміністративної відповідальності. Це стосується всіх жінок, які отримали диплом за тією чи іншою військово-обліковою спеціальністю, які визначені в наказі Міністерства оборони.

Тут немає переліку конкретних посадових інструкцій, чи конкретного переліку жінок, які будуть чи не будуть притягатися до відповідальності. Мова йде про військово-облікові спеціальності, які визначені в наказі Міністерства оборони. Відповідно до цього наказу, всі жінки, які мають освіту, фахову підготовку, мають диплом за тією військово-обліковою спеціальністю, яка є в наказі МО, мають стати на облік. І тут є завдання для центрів комплектування, які мають провести аналіз, яких саме спеціальностей найбільше потребують наші збройні сили
– пояснив Федір Веніславський 


Читайте також: У Білій Церкві на річці Рось зафіксували замор риби

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе