Герой України та заступник командира 72-ї ОМБр Роман Дармограй - на сторінці Forbеs

У свої 28 років молодий і талановитий командир Роман Дармограй увійшов до рейтингу «30 до 30: обличчя майбутнього» від «Forbes» 

Роман закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (2015). Відтоді служить у 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців.  Боронив Авдіівку під час найзапекліших боїв і від початку великої війни, батальйон під його керівництвом, зупинив наступ на Київ з боку Броварів. 

Саме тоді у ході російського вторгнення в Україну 2022 року він спланував та організував оборону населених пунктів Пухівка, Рожівка та Калинівка Броварського району Київської області, створивши ефективну систему вогню підрозділів механізованого батальйону бригади. Після майже чотиригодинного бою 9 березня було знищено 17 танків, 3 БМП та до 55 бійців противника.
 За цю оборонну організацію  Роман отримав звання Героя України. 

Нагороди :
- звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» (2022) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
- орден Богдана Хмельницького III ступеня (2017) — за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
- орден «Народний Герой України» (2017) .
- медаль «Захиснику Вітчизни» (2016).

Роман - ровесник Незалежності. А відтак і свободи нашої країни. Тож, як ніхто розуміє іі цінність і за неі продовжує боротись. Тим самим розбудовує майбутнє нашої держави.


Читайте також: У селі Чаплине завершилися рятувально-пошукові роботи 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе