Російські війська можуть завдати нових ракетних ударів по Україні найближчим часом

Аналітики американського Інституту вивчення війни ( ISW) вказують на те, що російські окупанти готуються завдати нових ракетних ударів по Україні найближчим часом. Втім, мета таких дій - продовження останніх темпів обстрілів, а не на їхню екскалацію.

Про це повідомляють у звіті ISW.

У свєму звіті аналітики згадали попередження українського президена Володимира Зеленського щодо нових атак. Про це глава держави заявив 27 листопада.

Крім того, в ISW навели заяву речниці Оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк про те, що 28 листопада у Чорному морі заступив на бойове чергування додатковий російський ракетоносій. Зазначається, що це є ще одним доказом підготовки до відновлення хвилі масованих ракетних ударів протягом наступного тижня.

"Однак через продовження деградації ракетного арсеналу рф у ході попередніх ударів цілком ймовірно, що росія прагне підтримувати, а не ескалувати темпи обстрілів", - наглошують в Інституті вивчення війни.

До слова, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявляв, що українцям треба вже від сьогодні бути готовими до чергового масованого ракетного удару рф, адже на підготовку таких атак росіянам зазвичай потрібно від семи до 14 днів.

Інформацію щодо можливого ракетного удару також повідомляє український військовослужбовець Євген Карась

«Вірогідність 90%. По багатьох ознаках і перехопленнях. Хочуть спробувати великий-великий».


 Найближчими днями не ігноруйте сигнали тривоги, у разі сирени – ідіть до укриття.

Читайте також : Блекаут в Україні - як бути готовими 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе