У найближчі дні половина Київської області буде без світла - Кулеба

На Київщині триває ліквідація наслідків чергового масованого обстрілу з боку рф, який терористи здійснили вчора, 5 грудня. За рішення Укренерго на території області діють аварійні графіки відключень електроенергії. Графіки, складені раніше, не діють.


На території Київської області половина клієнтів сидітимуть без світла найближчими днями після ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі.

 Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував голова Київської ОВ Олексій Кулеба у Telegram. 

За його словами, енергетики ліквідують наслідки масованого удару росії, за рішенням "Укренерго" запроваджено графіки аварійних вимкнень світла, планові обмеження не діють.

Він зазначив, що енергетики працюють у посиленому режимі, щоб якнайшвидше повернути планові відключення — найближчими днями близько половини області сидітиме без світла.

Нагадаємо, щоб в українській столиці світло було в кожному будинку, необхідно включати електроенергію на 2-3 години кілька разів на день. Про це стало відомо із коментаря генерального директора енергетичної компанії Yasno Сергія Коваленка, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, на Київщину у нас є десь 600 мегават за потреби 1300. І з цих 600 мегават 300 потрібно для критичної інфраструктури, яку не можна відключати – це лікарні, пологові будинки, комунальні підприємства.

"І для нас, для кінцевих споживачів, залишається 300 з невеликим мегаватом на споживання. Тому коли мережі кажуть, що 2-3 години пару разів на день, то вони мають на увазі, що цих 300 мегаватів потрібно розподілити між споживачами, щоб усі споживачі були з світлом", - сказав він.

Строки повернення до планових графіків відключень неможливо спрогнозувати. Вони залежить від того, як швидко вдасться запустити всю атомну генерацію. 

Читайте також: У разі тривалих відключень світла працюватимуть чергові відділення банків - знайти їх можна на мапі 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе