Понад 1,3 мільйона людей у всьому світі почали вивчати українську мову

Після того, як росія вторглася в Україну в лютому, понад 1,3 мільйона людей у всьому світі почали вивчати українську мову на знак солідарності. 

Про це йдеться у річному звіті електронної платформа вивчення мови і краудсорсингового перекладу тексту Duolingo.

Зацікавленість у вивченні української мови та вживанні української в кризових ситуаціях зросла в перші тижні після початку війни, досягнувши піку в кінці березня та залишається стабільною до кінця 2022 року, зазначається у звіті.

Як стало відомо, інтерес до вивчення української мови фіксували і в таких далеких від України країнах, як Аргентина, Японія, В’єтнам, так і серед країн-сусідів. У країнах, які приймають найбільшу кількість українських біженців, спостерігали значне зростання: за шість місяців після вторгнення кількість людей, які вивчають українську мову, зросла на 1 651% порівняно з минулим роком у Німеччині, на 1 615% у Польщі та на 1 515% у Чехії.

Так у Німеччині у списку популярності вивчення іноземних мов українська піднялася з 36-ї позиції на 15-ту. У Великій Британії українська мова піднялася у рейтингу найпопулярніших мов одразу на 20 позицій - з 37-го місця у 2021 році до 17-го у 2022 році. У США українська піднялася з 36 місця в 2021 році до 22 місця у 2022 році.

Згідно зі спостереженнями Duolingo, найбільше зростання інтересу до вивчення української мови в 2022 році спостерігали в Ірландія (2  229%),  Німеччині (1 651%), Польщі (1 615%), Нідерланди (1 590%),  Чехія (1 513%).

Читайте також: Бенксі продасть 50 екземплярів своєї роботи, щоб зібрати кошти на ЗСУ 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе