Лікарі попередили про новий небезпечний вірус, проти якого немає вакцини

Експерти з Великої Британії попередили про спалах "верблюжого грипу" (близькосхідного респіраторного синдрому), що є небезпечнішим за коронавірус.

Інфекція почала поширюватися після Чемпіонату світу з футболу, який відбувся у Катарі.

Кажуть, що вболівальники могли заразитися грипом, якщо під час поїздки контактували з верблюдами або зараженими людьми. Таким чином вони перенесли інфекцію до Великої Британії. 

Медики повідомляють, що за останні кілька років від близькосхідного респіраторного синдрому (БСРС) померло близько 1 тис пацієнтів. Тепер же кількість летальних випадків може зрости. 

"Верблюжий грип" вважають небезпечнішим за COVID-19, оскільки в результаті інфікування ним помирає більше третини людей. Ще більшого занепокоєння викликає той факт, що від БСРС не має ефективної вакцини.

Агентство з безпеки охорони здоров'я Великої Британії закликає лікарів пильніше стежити за пацієнтами, які скаржаться на лихоманку та утруднене дихання. Часто у людей, які заражаються на БСРС, не спостерігається жодних симптомів. Водночас є випадки, коли пацієнти страждають від лихоманки, кашлю, утрудненого дихання, діареї та блювання.

Читайте також: Лікування за кордоном, як подати заявку - роз'яснення МОЗ

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе