На Київщині повідомлено про підозру громадянину, який намагався вкрасти графіті Бенксі

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактом закінченого замаху на таємне викрадення чужого майна в особливо великому розмірі в умовах воєнного стану. Мова йде про графіті Бенксі. 

Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що мешканець столиці вирішив демонтувати зі стіни напівзруйнованого окупантами будинку у Гостомелі графіті «Жінка в протигазі» всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі.

Усвідомлюючи цінність вказаної роботи він планував продати графіті, а отриманими коштами розпорядитися на власний розсуд. Для цього він залучив необізнаних у його намірах чоловіків, яких запевнив в тому, що має всі відповідні дозволи на проведення демонтажу вказаного мурала.

Після того, як частина стіни була зрізана разом із зображенням, підозрюваний обмотав її стрейч-плівкою з метою захисту від пошкоджень. Проте чоловік не встиг завантажити викрадене в автомобіль, оскільки був викритий співробітниками військової адміністрації.

Нагадаємо, смт Гостомель після деокупації відвідав британський художник графіті – Бенксі. На фасаді першого поверху напівзруйнованого будинку він створив стріт-арт  графіті «Жінка в протигазі».

Розпорядженням Гостомельської селищної військової адміністрації його визнано культурним надбанням. 

Читайте також: Бенксі продасть 50 екземплярів своєї роботи, щоб зібрати гроші на допомогу Україні 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе