Командир батальйону патрульної поліції Білої Церкви показав, як під Бахмутом аеророзвідка допомагає нищити окупантів

Опір російському вторгненню чинять всі ланки українського суспільства. Патрульна поліція — не виключення: поліцейські перекваліфікувались на розвідку та знищують окупантів на околицях Бахмута.

Відео опублікував проєкт "Український Свідок".

Спочатку він називався «аеророзвідкою», проте після кількох боїв та взяття в полон кількох росіян разом з технікою, рота називається просто розвідкою. 

Аеророзвідка, яка має трофейний БТР та виганяє російських солдатів з українських посадок, це нелогічно”, - розповів Василь Коряк, який має позивний “Танцор”. 

Він є командиром батальйону патрульної поліції міста Біла Церква. 24 лютого “Танцор” 2022 року зустрів саме у такому званні. 

Чоловік був мобілізований на фронт у 2015 році. На його бойовому рахунку Волноваха, Новотроїцьке, Докучаєвськ. Це так званий сектор «М», себто маріупольський напрямок. Також чоловік воював під Донецьком. 

Після демобілізації у 2016 році півроку відпочивав, а у 2017 пішов у патрульну поліцію.

Чоловік має будинок під Києвом та у лютому дуже хотів захищати Україну на київському напрямку. 

“Російські солдати майже дійшли до мого будинку, їм залишалось всього 6 км… На початку вторгнення евакуація з Києва відбувалась по одеській трасі, як і зброя з військами. Мій батальйон як раз обслуговує цю ділянку (напрямок Білої Церкви)”, — розповів “Танцор”.

Після одеського напрямку його підрозділ опинився в Миколаєві, потім в Харківській області. Тепер “Танцор” та його побратими захищають Бахмут.

У своїй розповіді чоловік акцентував на Лиманському котлі, в створенні якого він теж брав участь. Підрозділ показав виконання бойової задачі — відстежування позицій ворога дроном. 

Побачивши невелике скупчення живої сили ворога, один з військових каже: «На цих бомжів витрачати «Гради»? Та не». Тому підрозділ розвідки шукає щось більш вагоме — ствольну артилерію та міномети. При цьому один дрон розвідує, а інший корегує. Після знаходження цілі розвідники передають координати та місце переміщення ворожої артилерії й ті починають відпрацьовувати.

Підрозділ має у своїй роботі певні успіхи. Це знищення зброї — мінометів, АГС (автоматичний станковий гранатомет радянського зразка, який нараз стоїть на озброєнні російської армії), іншої техніки, а також живої сили противника.

“Орки, яких ми брали в полон, м'яко кажучи, були здивовані, коли дізнавались, що ми патрульна поліція”, — розповідає він.

На відео підступи до фортеці Бахмут. Тут зокрема працює підрозділ патрульної поліції, який займається розвідкою.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе