Дуда допустив перемогу путіна, якщо Захід зволікатиме зі зброєю

Україна терміново має отримати військову техніку від своїх західних союзників у найближчі тижні, в іншому разі росіяни можуть виграти війну.

Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю виданню Le Figaro, його текст оприлюднила адміністрація польського президента. 

На запитання, чи можуть росіяни все-таки виграти війну, Дуда допустив, що це можливо, якщо Україна не отримає допомогу дуже терміново. 

"У них немає сучасної військової інфраструктури, але у них є люди! Якщо ми не надішлемо військову техніку в Україну в найближчі тижні, Путін може перемогти. Він може перемогти, і ми не знаємо, де він зупиниться", - сказав президент Польщі.

Водночас, Дуда нагадав, що потенційний напад росії на Польщу був би нападом росії на НАТО. 

"Коли Сполучені Штати зазнали нападу в 2001 році, усі союзники виступили на боці американців, щоб боротися з терористами. Ми вважаємо, що якби стався напад на країну НАТО, якою б вона не була, відповідь була б однаковою: швидкою та рішучою", - сказав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час зустрічі з лідерами ЄС минулого тижня передав списки щодо нових поставок озброєнь.

Водночас, за повідомленнями ЗМІ, лідери держав Європейського Союзу під час саміту в Брюсселі не дали Зеленському зобов’язань щодо надання бойової авіації, хоча український президент на такі домовленості натякав.

Читайте також: На річницю вторгнення росії до України ООН ухвалить резолюцію 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе