18% робочого часу втратили підприємства Київщини через відключення електроенергії - опитування

Через відключення електроенергії внаслідок ворожих влучень в об’єкти енергоструктури України підприємства Київської області втратили 18% робочого часу.

Про це йдеться у висновках спеціального звіту Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Звіт присвячений Київській області за результатами восьмого Щомісячного опитування керівників підприємств, що проводить Департамент економіки Київської ОВА спільно з Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій щомісячно.

Так, у звіті наводять дані за підсумками опитування, що всі підприємства Київської області були змушені тимчасово призупиняти виробничі процеси у листопаді 2022 (86% на рівні країни). Водночас під час відключень світла продовжували працювати 18% опитаних.

Однак 54% підприємств регіону активно змінювали графік роботи, 46% встановлювали незалежні джерела енергопостачання та змінювали виробничі процеси, щоб впоратися з відключеннями.

Серед підприємців Київської області зменшилась частка підприємців області, які нарощували продажі – з 31,8% до 21,4%. Також вдвічі збільшилась частка підприємців, які зменшували обсяги продажів, із 18,2% до 39,3%. Очікують збільшення обсягів продажів лише 37,5% підприємств та з нуля до 20,8% збільшилась частка тих, хто очікує на зменшення продажів. 

Усім експортерам вдалося в грудні продовжувати зовнішньоекономічну діяльність. 71% опитаних повідомили, що продовжують експорт і не припиняли, а 29% – відновили експорт після припинення (18% по країні). Водночас лише 8,3% експортерів регіону нарощували обсяги експорту, а 25% – його скорочували. 


Читайте також: Пільги на оплату комуналки у 2023 році - хто може отримати від 25 до 100 %




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе