Цей день в історії : 101 рік тому відбулося перше засідання постійно діючого міжнародного судового органу — Постійної палати міжнародного правосуддя

101 рік тому, 15 лютого 1922 року, відбулося перше засідання постійно діючого міжнародного судового органу — Постійної  палати міжнародного правосуддя.  

Палата була створена під егідою Ліги Націй. Статут органу було затверджено Асамблеєю Ліги Націй 13 грудня 1920 року. 45 держав визнали обов’язковість юрисдикції цього судового органу. Палата складалася з 15 суддів, які представляли основні правові системи світу та обиралися на 9 років Радою і Асамблеєю Ліги Націй.

Діяльність ППМП була надзвичайно успішною: у період з 1922 року по 1940 рік вона винесла рішення по 32 спорах між державами і 27 консультативних висновків, з яких практично всі були виконані.

Наступником Постійної  палати міжнародного правосуддя, відповідно до Статуту ООН, став  заснований у 1945 році новий судовий орган — Міжнародний Суд із резиденцією у Гаазі (Нідерланди). Відповідно до статті 92 Статуту ООН, Міжнародний Суд є головним судовим органом ООН

Читайте також: Сьогодні, 15 лютого, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе