Для відновлення України створять спеціальний банк

Українська влада спільно з іноземними партнерами працює над створенням банку розвитку, який допоможе відбудувати нашу країну після перемоги у війні з росією.

Про це заявив заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма. 

За його словами, останні інструменти банку знаходяться на фінальній стадії розробки і незабаром будуть презентовані громадськості. Для довгострокових проєктів відновлення, Україні потрібен доступ до великих фондів, приватного капіталу, різних комерційних банків. Як зазначив представник Офісу президента, країна потребує принципових структурних реформ, насамперед у частині верховенства права та антикорупції. Тому Україна має дати базовий канал фінансування проєктів з відновлення.

Ми зараз працюємо з нашими міжнародними партнерами – BlackRock та JP Morgan – над формуванням банку розвитку або фонду розвитку, які стануть першим локомотивом інвестицій у перші десятки-сотні проєктів і допоможуть відкрити Україну для всього світового бізнесу
, - розповів чиновник.

Як оцінили в KSE Institute, станом на грудень 2022 року прямі збитки інфраструктури України через повномасштабні воєнні дії сягають 137,8 млрд доларів. Збитки від руйнувань житлового фонду оцінюються в 54 млрд доларів.

Як повідомляли у ЗМІ , парламентарі розробляють законопроект про компенсації за зруйноване житло. Однак, наголошується, компенсації здійснюватимуться не грошима, а цільовими коштами, які можна буде витратити на квадратні метри. Їх почнуть видавати, як тільки документ стане законом.

Читайте також: Витрати за кордоном : у Нацбанку підрахували, скільки грошей витратили українці за кордоном 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе