В Україні хочуть зменшити кількість шкільних предметів

Міністр освіти та науки Оксен Лісний звернувся до громадськості із закликом обговорити питання щодо скорочення кількості предметів, які діти вивчають сьогодні в українських школах.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Так, за словами Лісового, є різні аргументи "за" та "проти" скорочення кількості предметів.

"Два роки COVID і рік повномасштабного вторгнення. Навантаження на дитину дуже високе: і психологічне, і розумове", Це і про велику кількість предметів, і про віддалене навчання, і про додаткові заняття, щоб надолужити втрачене", - пояснив він.
При цьому міністр зазначив, що у 7-9 класі у школярів близько 20 предметів. За його словами, таку кількість складно вивчити без стресу та онлайн-навчання. До того ж подекуди в учнів немає гаджетів, а в педагогів адаптованих навчальних програм.

Лісовий наголосив, що це на межі можливостей. Тому зрештою діти однаково зосереджуються на пріоритетних їм предметах.

"Це я бачу і як батько, і довго спостерігав як директор Малої академії наук", - заявив він.

Крім того, міністр сказав, що на даний момент важливо оптимізувати навчальні програми, щоб зрозуміти, яке навантаження отримують діти на уроках і самостійне опрацювання вдома, і в якій формі відбувається навчання.

На додаток до цього він повідомив, що з 2027 року, згідно із Законом "Про освіту" 2017, у старшій профільній школі діти зможуть обирати напрямок, яким вони хочуть навчатися.

"Тому прошу вас поділитися своєю думкою з цього питання у коментарях та розповісти про досвід відвідування ваших дітей шкіл за кордоном", – закликав міністр.

У свою чергу користувачі соцмереж активно включилися в обговорення мультипредметності в українських школах та поділилися досвідом.




Читайте також : У Білій Церкві провели благодійний концерт на підтримку українських захисників 




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе