За працевлаштування на нові робочі місця держава компенсуватиме ЄСВ

За працевлаштування на нові робочі місця роботодавцям компенсовуватимуть від 50 до 100 % єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

Це передбачено ухваленою Кабміном постановою від 18 квітня 2023 р. № 338 «Деякі питання надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування на нові робочі місця».

Відповідно до неї затверджено Порядок компенсації субʼєктам малого підприємництва фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця.

У разі працевлаштування офіційно зареєстрованого безробітного за направленням з центру зайнятості на нове робоче місце на термін не менше як два роки, роботодавці отримуватимуть компенсацію в розмірі сплаченого за працевлаштованого ЄСВ. Таку компенсацію виплачуватимуть кожний другий місяць впродовж двох років.

Окрім цього, з 1 січня 2024 року роботодавцям компенсуватимуть 50 % ЄСВ за працевлаштовану особу на нове робоче місце. Компенсацію зможуть отримати роботодавці, які протягом 12 місяців виплачуватимуть працівникам зарплату в розмірі не менше ніж три мінімальні зарплати.

Читайте також : Наближаємося до мобільного роумінгу з ЄС - Федоров

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе