Росія втратила під Бахмутом 100 тисяч військових - Білий дім

Речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі заявив, що з цих 100 тисяч людей 20 тисяч — загиблі. Він також зазначив, що майже половина померлих — вагнерівці

Про це написав  Reuters.

Кірбі пояснив, що ця цифра базується на оцінках американської розвідки.

«Росія вичерпала свої військові запаси та свої збройні сили, і лише з грудня, за нашими оцінками, РФ зазнала понад 100 000 втрат, у тому числі понад 20 000 убитих у боях, майже половина з яких були солдатами ПВК Вагнера», — сказав він.

Речник також наголосив, що хоча росіяни й досягли деяких успіхів у Бахмуті, це сталося «жахливою ціною» і що оборона України в регіоні залишається сильною.

«Спроба Росії здійснити наступ на Донбасі переважно через Бахмут провалилася. Росія не змогла захопити жодної справжньої стратегічної та значної території», — наголосив він.

Читайте також : Документи з секретними планами США і НАТО щодо нарощування української армії перед наступом злили у мережу 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе