ВООЗ скасувала статус пандемії COVID-19

У п'ятницю, 5 травня, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила про скасування статусу пандемії коронавірусу COVID-19.

Про це заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус під час брифінгу.

За його словами, комітет організації з надзвичайних ситуацій рекомендував йому оголосити про припинення глобальної надзвичайної ситуації у галузі охорони здоров’я. Він прийняв цю пропозицію.

Водночам Гебреєсус наголосив, що, попри скасування надзвичайної ситуації, COVID-19 не зник.

"З великою надією я оголошую, що COVID-19 закінчився як глобальна надзвичайна ситуація у сфері охорони здоров'я", - зазначив він.

І вже є перші результати послаблення карантинних обмежень. Міжнародним мандрівникам, які прямують до США, з 12 травня 2023 року більше не потрібно буде надавати авіакомпаніям при посадці на літак діючий сертифікат вакцинації від коронавірусу.

Як пише The Independent, 11 травня в США офіційно закінчується "надзвичайна ситуація в галузі громадської охорони здоров'я у зв'язку з COVID-19", і продовжувати її більше не будуть.

"Адміністрація скасує вимогу вакцинації проти COVID-19 для федеральних службовців, федеральних підрядників і міжнародних авіапасажирів в кінці дня 11 травня, в той же день, коли закінчиться надзвичайний стан в галузі охорони здоров'я COVID-19", – йдеться в заяві Білого дому.


Читайте також : Розпочався сезон кліщів - як себе захистити 




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Теги: COVID-19 ВООЗ
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе