Верховний Суд зобов'язав Держгеонадра надати спецдозвіл на видобування граніту в родовищі Білоцерківщини

Верховний Суд відмовив у задоволенні касаційної скарги Державної служби геології та надр України стосовно видачі спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування гранітів на Бушівському родовищі в Білоцерківському районі.

Таким чином, Держгеонадра мають видати спецдозвіл ТОВ “Бушівський кар’єр” на видобуток граніту.

Зазначається, що постанова оскарженню не підлягає.

  Це, щонайменше, третє “судове коло” надрокористувача, який добивається надання спецдозволу.

ТОВ “Бушівський карʼєр” звернулося до Держгеонадр по спецдозвіл на однойменне родовище після того, як у 2011 році орендувало цілісний майновий комплекс для видобування і переробки гранітів, отримало дозволи та погодження. 

У 2013 році жителі села Бушеве виступали проти приватної фірми, яка хотіла добувати граніт біля їх села. Тоді, на зібранні селян у місцевій церкві одноголосно було прийняте рішення про відміну рішення сільської ради про надання дозволу на розробку старого кар'єру, де зараз знаходиться озеро Голубе, яке вважається одним з найчистіших на Київщині. 

Бушівське родовище гранітів знаходиться в Білоцерківському районі в 12 км на південний схід від смт Рокитне, поруч із селом Бушеве. Запаси родовища (А+В+С1) – 4,8 млн кубометрів (граніт як камінь будівельний). 

Читайте також : Визначено максимальний розмір допомоги на відновлення пошкодженого житла внаслідок російського вторгнення 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе