28 червня Україна відзначає День Конституції

День Конституції України — особливе свято для кожної людини, яка відчуває єдність з усією нашою нацією. 

27 років тому в цей день 315 депутатів Верховної Ради проголосували за ухвалення Конституції незалежної України. Цьому передувала славнозвісна конституційна ніч — майже добу, зокрема ніч на 28 червня, парламентарі дискутували та остаточно затверджували проект нового документу.

Документ набрав чинності з дня його прийняття та замінив Конституцію Української Радянської Соціалістичної Республіки (УРСР) 1978 року, за якою Україна жила майже п’ять років після проголошення незалежності, з 1991 по 1996 рік.

Чинна українська Конституція складається з 14 розділів (останній розділ Перехідні положення при цьому має номер ⅩⅤ, оскільки розділ Ⅶ Прокуратура було виключено законом України Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя).

Білоцерківців із Днем Конституції привітав народний депутат України Микола Бабенко: 

"Сьогодні важливе свято української держави - День Конституції! У цей день ми можемо стверджувати, що Конституція України є не просто формальним документом, а є справжнім суспільним договором, який виконав своє головне завдання — ми маємо Українську державу, яка стоїть на своїй землі. Ми маємо державу в якій ми самостійно формуємо та змінюємо собі владу так, як хочемо того ми. Ми маємо державу в якій кожному гарантовано право вільно висловлювати свої думки. 

Найголовніше, маємо державу в якій гарантовано право на життя, свободу особистості та гідність кожному громадянину. І ці права та свободи вже рясно политі кровʼю наших співвітчизників. 

Попереду нас ще очікує велика робота. Але ми обовʼязково впораємось. Ми  розбудуємо вільну, демократичну і квітучу державу. Державу, яка забезпечить не тільки наші базові права, а створить умови, де молодь матиме можливість втілювати свої мрії, а старше покоління матиме умови для гідного та щасливого життя."


 





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе