В УПЦ МП заявили, що не мають наміру залишати Білоцерківський Спасо-Преображенський кафедральний собор без судових рішень

Без судових рішень віруючі УПЦ не мають наміру залишати Спасо-Преображенський кафедральний собор у м. Білій Церкві, який депутати міськради вирішили передати ПЦУ.

 Про це заявив голова адміністративної служби Білоцерківської єпархії УПЦ, благочинний Білої Церкви протоієрей Валерій Яблонський.

«Поки йдуть судові розгляди, доки не буде висновку, рішень, ми будемо стояти на захисті святині, будемо вірно захищати те, у що люди вклали свою працю, свої молитви, і що вважають своїм домом», – сказав отець Валерій.

Священник заявив , що рішення міськради про передачу кафедрального собору іншій релігійній організації є незаконним – як і його переведення з державної у комунальну власність. 

Раніше протоієрей Валерій Яблонський наголошував на тому, що оскільки Спасо-Преображенський собор – пам'ятка архітектури національного значення, то його долю, згідно із законом, може вирішувати лише Кабінет міністрів.

Також благочинний повідомив, що єпархія подала позов до Господарського суду Київської області через ще одне неправомірне рішення міськради – про позбавлення громад УПЦ права користування земельними ділянками під храмами.

Нагадаємо, 27 квітня 2023 р. Білоцерківська міськрада вирішила передати Спасо-Преображенський кафедральний собор у комунальну власність та зобов'язала громаду звільнити храм у 10-денний термін.

Читайте також : Білоцерківські волонтери отримали чергову допомогу від міжнародного партнера 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе