Білоцерківщина отримала шкільні автобуси

Громади Київщини отримали 10 нових шкільних автобусів. Це перша партія, закуплена за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів.

Усього громади області отримають 45 автобусів.

Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Укладено договір на постачання 43 автобусів, 2 планують закупити найближчим часом. Нові автобуси передбачені насамперед для того, щоб учні могли дістатися до новостворених опорних закладів освіти або шкіл, які планується оптимізувати. Ще частина – тим школам, які передали свій транспорт на потреби  військових», – сказав Руслан Кравченко.

10 нових автобусів передали Гребінківській, Рокитнянській, Ставищенській, Узинській, Золочівській, Пірнівській, Богуславській, Васильківській, Кагарлицькій та Боярській громадам.

Начальник Київської ОВА розповів, що під час бойових дій росіяни повністю знищили 12 шкільних автобусів, ще 25 – були пошкоджені та потребували вартісного ремонту.

«Сьогодні на Київщині понад 32 тис. дітей мешкають поза межами пішохідної доступності до шкіл, їх підвозять до місць навчання. Наразі курсують 328 шкільних автобусів. Однак цієї кількості замало», – наголосив Руслан Кравченко.

За його словами, нестача сягала як мінімум 85 одиниць. Ці потреби частково перекрили місцеві органи влади та міжнародні партнери: це 24 автобуси, 8 із яких пристосовані для перевезення осіб на візках.

Руслан Кравченко зауважив, що питання щодо шкільних автобусів він порушує на кожній зустрічі з міжнародними партнерами, оскільки на повне покриття потреби необхідні колосальні кошти.

«Освіта не чекатиме, поки закінчиться війна. Наші діти, попри надскладні умови, повинні повернутися до нормального навчального процесу, якісного і безпечного. І як би далеко не мешкали від школи, мали можливість дістатися навчального закладу. Спочатку вони були позбавлені можливості нормально вчитися через епідемію коронавірусу, зараз – через війну. Робимо все можливе, щоб у вересні діти повернулися за парти», – додав начальник Київської ОВА.

Читайте також : На Білоцерківщині відбувся всеукраїнський молодіжний обмін 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе