"Пекельна неділя" - чого чекати від погоди найближчими днями

Сьогодні у неділю, 6 серпня, спека в більшості областей України посилиться.

Стовпчики термометрів покажуть +33°...+38°, не виключена й 40-радусна спека. Лише на заході очікуються дощі та грози, які призведуть до невеликого зниження температури. 

На заході України сьогодні буде нестабільна погода. Впродовж дня очікуються дощі, місцями - сильні, в супроводі гроз та вітру. У Закарпатській та Львівській областях завдяки хмарності та опадам температура знизиться до +27°...+29°, на решті території буде +30°...+33°.

На півночі України буде ясно і безхмарно, а температура підніметься до +33°...+35°.

Найспекотніша погода сьогодні очікується на сході України, де стовпчики термометрів покажуть не менше +35°...+38°. 

На жителів центральної частини України чекає температура від +32° до +37°. Тут також буде ясно і безхмарно.

На півдні України також очікується шалена спека до +34°...+37°, лише в Одеській області ймовірне зниження температури до +28°. Ясно та безхмарно.

Погода в Україні скоро зміниться з приходом атмосферного фронту.. Спека, яка випробовує українців 37-градусними показниками спаде, а натомість прийдуть грози і зливи.

У понеділок, 7 серпня, свіжіше повітря дійде до центру (+28...+30), на Заході суттєво похолоднішає (+18...+21). А от Південь і Схід все ще потерпатимуть від високих температур - тут до +37 градусів. Опади в цей день ймовірні на Заході, Півночі і в центральних областях.

Вже 8 серпня ймовірно спадання спеки до +19...+26 в західних, північних, центральних областях. На Півдні - від +26 до +32 градусів.

Народний прогноз на 6 серпня

6 серпня - найсильнішою загрозою для дозрілого врожаю і сіна, яке ще залишалося на луках, були грози - пожежа знищувала все і залишала на голодному пайку і людей, і худобу. Для захисту від лиха зверталися до святих князів Бориса та Гліба, покровителів цього дня.

Читайте також : Сьогодні в Україні відзначається День Повітряних сил ЗСУ 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе