Зеленський запевнив, що готовий до тривалої війни і відкинув ідею переговорів з рф

Президент Володимир Зеленський запевнив, що емоційно готовий до тривалої війни. На його думку, зараз «поганий момент» для переговорів із росією.

Про це глава держави заявив в інтерв’ю The Economist

«Я маю бути готовим (до тривалої війни — ред.), моя команда має бути готова до довгої війни, і емоційно я готовий», — наголосив він.

За словами Зеленського, деякі партнери можуть сприйняти нещодавні труднощі України на полі бою як привід для того, щоб примусити її до переговорів з росією, але «це поганий момент, оскільки путін бачить те ж саме».

Він відзначив, що господар Кремля прагне виснажити Україну, але «росія сама є крихкою»:

«(путін) не розуміє, що у довгій війні він програє. Не має значення, що його підтримують 60% чи 70% (росіян — ред.). Ні, програє його економіка», — впевнений Зеленський.

Водночас президент добре усвідомлює ризики для України, якщо Захід зупинить економічну підтримку. Оскільки деякі з західних союзників, включно зі США, проводять вибори наступного року, Зеленський знає, що зберегти підтримку буде складно, особливо за відсутності значного прогресу на фронті, - йдеться у публікації The Economist.

Водночас Зеленський підкреслив, що якщо путін сподівається, що перемога Дональда Трампа на президентських виборах у США у 2024 році принесе йому перемогу, він помиляється, адже Трамп «ніколи» не підтримає путіна.

«Сильні американці так не роблять», — наголосив Зеленський.

Він також очікує, що Джо Байден продовжить курс на підтримку України, якщо його переоберуть, адже у США навряд чи хочуть «другий Афганістан».

Зеленський зазначив, що перемога у війні не прийде «завтра чи післязавтра», але «це не якась фантастична мрія».

Український президент також категорично відкинув ідею компромісу з путіним: війна триватиме «доти, доки росія залишатиметься на українській території». Угода, досягнута шляхом переговорів, не буде постійною, переконаний Зеленський.

За його словами, ті, хто вирішив розмовляти з людиною у Кремлі, «обманюють себе», так само як західні лідери, які підписали угоду з Адольфом Гітлером у Мюнхені в 1938 році лише для того, щоб спостерігати за його вторгненням у Чехословаччину.

Згортання допомоги Україні з боку союзників лише затягне війну, переконаний Зеленський. І це створить ризики для Заходу на його власному подвір’ї. За його словами, неможливо передбачити, як мільйони українських біженців у європейських країнах відреагують на те, що їхню країну покинули. Українці загалом «поводилися добре» і «дуже вдячні» тим, хто їх прихистив. Але це не буде «гарною історією» для Європи, якщо вона «зажене цих людей у кут».

Тривала війна, зазначає видання, на виснаження означала б роздоріжжя для України, яка може втратити ще більше людей, як на лінії фронту, так і в еміграції. За словами Зеленського, це вимагатиме «повністю мілітаризованої економіки».

Читайте також : Над Київщиною вночі сили ППО знищили понад 20 дронів - КДВА 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе