На Київщині обласна дитяча лікарня співпрацює з провідною дитячою лікарнею Копенгагену

25 лікарень з різних куточків України підписали меморандуми про співпрацю з провідними світовими клініками, в яких перейматимуть передовий досвід та будуть ділитись власним.

 Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України.

Одна з них із — Київська обласна дитяча лікарня. «Побратимом» лікарні з Боярки (що на Київщині) стала найбільша дитяча лікарня Данії — Mary Elizabeth’s Hospital — Rigshospitalet for Children, Teens and Expecting Families.

 Тут надають допомогу дітям до 18 років з обмеженнями повсякденного функціонування, дітям з інвалідністю високого обсягу. 

Медзаклади планують співпрацювати за напрямами онкології та онкогематології, хірургії (в тому числі реконструктивної), орфанних захворювань, реабілітації тощо. Також лікарні планують обмінюватись досвідом управління закладом охорони здоровʼя.

Окрема увага буде приділена напряму педіатричної реабілітації. Педіатрична реабілітація — це напрям  реабілітації, який зосереджений конкретно на потребах дітей та немовлят та скерований на оптимізацію їхнього функціонування. Педіатрична реабілітація об’єднує поняття абілітації (набуття нових навичок і здібностей) та реабілітації (відновлення раніше набутих навичок) у тісній взаємодії з процесом розвитку дитини. 

Наразі у лікарні створено комплекс відділень для родин, які мають дітей з інвалідністю, — від реабілітаційного, де працює мультидисциплінарна команда лікарів (ерготерапевти, фізичні терапевти, психологи, логопеди), до паліативного. 

Щороку Київська обласна дитяча лікарня приймає близько 400 тисяч дітей Київської та інших областей України, в тому числі тимчасово переміщених осіб. Потужність ліжкового фонду складає 335 ліжок (11 відділень, 24 профілі ліжок).

Читайте також : На Білоцерківщині відкрили муніципальну мобільну телемедичну лабораторію 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе