У КНП "Білоцерківська міська лікарня №4" виявили низку порушень

Співробітники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму спільно з представниками громадськості здійснили відвідування комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №4». 

Про це повідомили на сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

"Під час відвідування скарг на наявність катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання стосовно пацієнтів лікарні не надходило" , - йдеться у повідомленні. 

Водночас виявлені наступні порушення прав пацієнтів:

Групою НПМ встановлено порушення процедури фіксації пацієнтів: відсутнє окреме облаштоване приміщення, як наслідок, медичні працівники здійснюють процедуру за присутності інших пацієнтів, також використовуються ліжка, які не відповідають належним терапевтичним умовам.

Палати, де перебувають пацієнти, мають недостатню площу (ліжка  стоять майже впритул) та не забезпечені меблями в достатній кількості. Приміщення лікарні потребують ремонту, зокрема наявні потріскані поверхні стін, пошкоджена штукатурка тощо.

У деяких палатах неутеплені вікна, як наслідок пацієнти відчувають низьку температуру в приміщеннях вранці та вночі. При цьому палати не забезпечені гарячим водопостачанням.

Також у графіку прийому їжі встановлений значний проміжок часу між вечерею та сном пацієнтів, що може призводити до ситуації, коли пацієнти вимушені засинати з відчуттям голоду.

Групою НПМ встановлено, що не усі обмеження, які застосовуються до пацієнтів, фіксуються лікарями в їхній медичній документації.

Приміщення лікарні не пристосовано для  маломобільних груп населення (відсутні поручні та пандуси в достатній кількості). У лікарні відсутня належно облаштована протипожежна система (датчики диму та внутрішні протипожежні крани).

З метою усунення порушення прав людини Уповноваженим буде скеровано до компетентних органів відповідні акти реагування для вжиття заходів щодо поновлення прав засуджених осіб та недопущення їх порушень у подальшому.

Білоцерківське територіальне медичне об'єднання — лікувально-діагностичний та організаційно-методичний центр у Білій Церкві, що надає спеціалізовану медичну допомогу населенню Київської області.


Читайте також : У Білій Церкві померла майбутня мама із ненародженим дитям 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе