Білоцерківська 72-га ОМБр ім. Чорних Запорожців святкує День створення

Сьогодні, 30 жовтня, 72-га окрема механізована бригада ім. Чорних Запорожців святкує День створення. 

Битва за село Мощун та оборона броварського напрямку стали одними із вирішальних операцій, завдяки котрим російським окупантам не вдалось захопити Київ. У цих боях уславились 72-га бригада ім. Чорних Запорожців, яка нині продовжує боротьбу з ворогом на іншому важливому відтинку фронту. Це з’єднання вже має багатогранну історію, яка вже зараз поповнюється новими героїчними сторінками.

 72 ОМБр "Чорних Запорожців" захищала Київ та Київщину після початку повномасштабного вторгнення Росії. На честь неї названо одну з центральних вулиць Броварів.

Довідково. 72 бригада розміщується у місті Біла Церква Київської області. Вона створена у 2002 році на базі 72 гвардійської механізованої дивізії, що своєю чергою веде історію від 72 гвардійської мотострілецької дивізії.

З 2014 року бригада брала участь у війні на сході України у складі сил Антитерористичної операції. Підрозділи бригади влітку 2014 року вели важкі бої на російсько-українському кордоні, у Приазов'ї, а взимку 2016 – під Авдіївкою у промзоні.

Бригада має почесну назву на честь Чорних запорожців – військового формування часів УНР.

Зараз воїни 72 ОМБр тримають східний фронт на Донеччині.

Читайте також : Хто в Україні може отримати додаткову відпустку - консультація юриста 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе