Лідерки волонтерського штабу «Української команди» Київщини взяли участь у всеукраїнському Форумі проєкту «Школа лідерства жінок»

Роль жінок у сучасних реаліях. Про це говорили лідерки волонтерського штабу «Української команди» Київщини, які взяли участь у всеукраїнському Форумі проєкту «Школа лідерства жінок», який відбувся нещодавно у Києві.

Головна тема Форуму: «Роль жінок в сучасних українських реаліях».

Щиро вдячні Національному демократичному інституту (США), усім організаторам та учасницям, які більше 9 місяців брали участь у десятках зустрічей, вебінарах, тренінгах і навчалися розвитку лідерських якостей та навичок ефективної громадсько-політичної діяльності в сучасних умовах, 
– зазначила лідерка волонтерського штабу «Української команди» Київщини Олена Плєшакова.

Ще одна важлива тема Форуму : «Яким має бути інклюзивний простір в Україні!»

Нова інклюзивна Україна – це і залучення жінок в усі суспільно-важливі процеси в державі. Це можливість для всіх і кожного. Принципи рівності та підтримки.

«Ми задекларували важливість жіночого лідерства для розвитку країни, а відповідно, будемо втілювати політику інклюзії», – наголосили жінки.

Що важливо для цієї політики?

-Збільшення представництва жінок в органах влади усіх рівнів. Важливо не просто заповнити квоти у виборчому списку та формально виконати закон. Квоти не можуть бути самоціллю. Це тимчасовий інструмент, який свідчить, що суспільство незріле. Лідеркам важливо створити ще більше умов для розкриття потенціалу жінок.

- Забезпечення рівних можливостей для жінок і чоловіків у сфері освіти та професійної підготовки. Важливо розробляти та втілювати програми, які допоможуть жінкам реалізуватися та забезпечувати кар’єрне зростання.

- Створення сприятливих умов для реалізації жінок у підприємництві. А для цього потрібен справедливий доступ жінок до державних програм фінансування бізнесу. Часто гендерні стереотипи є банальною перепоною в розвитку бізнесів жінок-підприємниць.

-Впровадження гендерно-чутливої соціальної політики. Держава має забезпечити жінці повернення до активного життя після декретної відпустки. А це питання існування дошкільних закладів, забезпечення робочих умов для жінок-матерів, медичне забезпечення тощо.

Читайте також : "Українська команда" вимагає від уряду скасувати постанову #953, яка ставить під загрозу весь волонтерський рух 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе