У Білій Церкві не зафіксовані випадки захворювання на гепатит А

Епідситуація щодо захворюваності на гепатит А в Білоцерківський громаді благополучна, випадків захворювання немає.

Про це овідомила завідувач відділення епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних хвороб Білоцерківської районної філії ДУ «Київський ОЦ КПХ МОЗ» Марина Ляшко.

Проте, лікарі зауважують, що ставитися до інфекції потрібно уважно, адже це хвороба брудних рук, води поганої якості, недостатньої дезинфекції тощо.

Найбільш актуальними захворюваннями на сьогодні є грип та ГРВІ, а також коронавірусна інфекція. На сьогодні в Білоцерківській громаді спостерігається відносно стабільна ситуація щодо захворюваності на ці інфекції. Протягом останніх двох тижнів кількість хворих становить близько 1000 осіб щотижнево, в тому числі близько 500-600 дітей:

«У цілому від початку жовтня цього року захворіло 5252 містян. Це відносно спокійна і благополучна ситуація, якщо розглядати стан захворюваності в цілому. Але порівняно з минулим роком це вдвічі більше. У першу чергу, це пов’язано з тим, що багато людей повернулися до своїх домівок, почали вести більш активний спосіб життя. Минулоріч на початку листопада кількість хворих становила 588 випадків, в тому числі 252 дітей. Для порівняння, у цьому році – 1001 випадок, з яких 652 дітей», – пояснила Марина Ляшко.

 Фахівець зазначила, що подібна ситуація спостерігається і з іншими видами інфекційних захворювань. Зокрема, порівняно з аналогічним періодом минулого року, вдвічі зросла кількість випадків захворюваності на кишкову групу інфекцій, тобто гострі гастроентероколіти, хворобу Лайма (бореліоз) тощо.

Читайте також : В Україні немає епідемії гепатиту А, спалах тільки у Вінницькій області - МОЗ 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе