Рекордна атака "Шахедів" на Київ у роковини Голодомору - багато руйнувань, зникло світло

Всю ніч та ранок Росія проводила масовану атаку на Київ ударними безпілотниками. Повітряні сили ЗСУ повідомили про запуск росіянами 75 "Шахедів", з яких ППО вдалося збити 71, а також про знищення однієї ракети X-59. Безпілотники атакували переважно Київ та Київську область, де українські військові збили понад 60 з них.

Робота ППО та відбиття нападу на столицю тривали з 2.30 ночі до 8.40 ранку, у багатьох районах уламки впали та житлові будинки та спричинили руйнування, є інформація про постраждалих.

Також через обстріл багато будинків у центрі залишились без світла, пошкоджені лінії електропередач.

"Загалом, у результаті російської атаки на столицю постраждали 5 людей, серед них 11-річна дитина. Усі вони отримали медичну допомогу на місцях або в травмпункті, без подальшої госпіталізації", - повідомив мер Києва Віталій Кличко.

У Київській міській військовій адміністрації назвали цю атаку на столицю безпілотниками наймасовішою. Там повідомили, що в трьох постраждалих гостра реакція на стрес, у двох різані рани кінцівок.

Були також атаки безпілотниками на Сумську, Дніпропетровську, Запорізьку, Миколаївську, Кіровоградську області.

"Більше 70 "шахедів" у ніч на день памʼяті жертв Голодомору-геноциду. Свідомий терор. Саме в цей час. Керівництво Росії гордиться тим, що може вбивати", - прокоментував масову атаку Володимир Зеленський.

Київ вже тиждень не зазнавав атак російських ракет та "Шахедів", а таких масованих - дуже давно. Повітряні сили заявили про рекордну кількість дронів під час атаки Росії, а Київ став основним напрямком удару.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, спочатку уламки впали у Печерському районі.

Потім надійшла інформація про руйнування у Соломʼянському районі, де загорівся дитячий садочок.

Також у Соломʼянському районі загорівся житловий будинок, там від стресового шоку постраждала 11-річна дитина.

Ще в одній п’ятиповерхівці в Соломʼянському районі внаслідок падіння уламків БПЛА сталося руйнування на другому поверсі. Там рятувальники витягнули та врятували двох жінок. Загалом на Солом’янці є двоє постраждалих, вказує мер Києва.

Влада Києва повідомляла про падіння уламків та виклики медиків і у Подільський район.

У Дніпровському районі на лівому березі Дніпра уламки збитого “Шахеда” впали на багатоповерховий будинок - постраждав верхній поверх, але пожежа не виникла.

Під ранок у Голосіївському районі уламок БПЛА також впав на чотириповерховий житловий будинок, рятувальники працюють на місці.

В Укренерго зранку заявили, що 25 листопада під час масштабного дронового обстрілу у столиці знеструмлена повітряна лінія на 330 кВ. 77 житлових будинків та 120 установ у центрі Києва залишились без світла.

Нагадаємо, сьогодні Україна відзначає 90-і роковини організованого радянським керівництвом Голодомору. У Києві заплановані низка офіційних заходів та подій з вшанування жертв геноциду.

Читайте також : Сьогодні Україна вшановуж 90-ті роковини пам'яті жертв Голодомору 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе