Україна разом з Єврокомісією планує створити стратегічний запас ліків на випадок надзвичайних ситуацій

Україна разом з європейськими партнерами розбудовують спроможну систему реагування на надзвичайні стани.

Про це під час виступу на конференції Управління Європейської комісії з питань готовності та реагування на надзвичайні ситуації у сфері охорони здоровʼя (HERA) заявив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров. 

"У рамках пакетів медгарантій в Україні запроваджено контактування 193 медзакладів, які потенційно будуть надавати допомогу за надзвичайних ситуацій будь-якого походження. Також у ПМГ включено забезпечення цих закладів переліком першочергово необхідних лікарських засобів. Єврокомісією було напрацьовано орієнтовний табель та перелік лікарських засобів і медичних виробів на випадок надзвичайного стану. Ми звертаємось до колег із Єврокомісії щодо можливості опрацювати цей список для реалізації положень, визначених табелями, схваленими Єврокомісією в нашій країні", - сказав Дубров.

Також на зустрічі сторони обговорили питання створення стратегічного запасу лікарських засобів на випадок надзвичайної ситуації будь-якого походження.

Читайте також : Ниркові захворювання : причини, методи та діагностика лікування 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе