Для дітей Білоцерківської громади провели сеанс каністерапії

Напередодні Нового року для білоцерківських дітлахів провели сеанс каністерапії .

Про це повідомили в інклюзивно - ресурсному центрі #1 Білої Церкви .

Усі дітлахи в різдвяну і новорічну ночі чекають на чудо, вірять у магію та можливість здійснення найнеймовірніших мрій… Але для дітей України сьогодні справжнім дивом може бути лише мир та спокійне і радісне святкування в родинному колі, разом із живими й здоровими батьками, коли немає жорстокої війни, а опівночі яскраві феєрверки розмальовують зоряне небо, а не вибухи ракет.
Проте реальність воєнного часу спонукає нас, дорослих, попри все знаходити час для спілкування з дітьми, застосовувати всі можливі ефективні сучасні технології задля збереження психічного здоров’я малечі та її позитивного настрою.
,- йдеться в повідомленні інклюзивно -ресурсного центру . 

Саме з цією метою 30 грудня під егідою Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради відбувся сеанс каністерапії на базі Інклюзивно-ресурсного центру № 1 для їхніх вихованців з особливим освітніми потребами, а також дітей із числа внутрішньо переміщених осіб та з родин військовослужбовців, котрі беруть безпосередню участь у бойових діях, захищаючи нашу незалежність і волю від російського агресора.

Каністерапія – це метод позитивного психосоціального і фізіореабілітаційного впливу на людей, які цього потребують, через спеціально керованих і навчених собак.

Спеціально навчені песики ПІДПРИЄМСТВА ЦЕНТРАЛЬНИЙ КЛУБ СОБАКІВНИЦТВА ТОВАРИСТВА СПРИЯННЯ ОБОРОНІ УКРАЇНИ під керівництвом кінологів і психологів допомагають у реабілітації, покращують психічний стан і просто піднімають настрій.

 Саме в такій радісній атмосфері 15 дітей сьогодні виконували разом із розумними чотирилапими «психологами» різні вправи, гралися та розважалися. Йоркширський тер'єр Джессіка, вельш-коргі Фоксі та Лайсвє, лабрадор Балу, німецький боксер Гурд подарували малечі незабутні емоції радості і щастя.

За словами Ірини,   очільниці товариства, з перших днів війни їхні собаки два-три дні щотижня на різних локаціях виконують своє завдання -  емоційне і психологічне розвантаження для дітей і дорослих.
На завершення сеансу-спілкування дітлахи отримали подарунки, а песики-реабілітологи - свої «смаколики».

Читайте також: Як швидко зняти напругу - поради психолога 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе