В Україні підприємствам можуть дозволити бронювати персонал, що гарантуватиме відстрочку від мобілізації

У Верховній Раді (ВР) готують законопроєкт, який може суттєво змінити підхід до бронювання військовозобовʼязаних.

Депутати пропонують ввести щомісячний платіж, який гарантуватиме відстрочку від мобілізації для різних категорій працівників.

Про це повідомило видання Forbes, яке в своєму розпорядженні має драфт документа.

Зазначається , що депутати економічного комітету ВР декілька тижнів працювали над новим законопроєктом, який змінює процес бронювання співробітників.

  Головна відмінність, від запропонованої наприкінці 2023 року концепції Офісу президента (ОП), – відмова від привʼязки до розміру заробітної плати та відрахувань ПДФО чи ЄСВ.  

Депутати пропонують встановити щомісячний фіксований платіж, після сплати якого підприємство зможе забронювати працівника незалежно від посади. Головна умова – компанія має працювати в «білу» та сплачувати податки до бюджету.

«Встановлення будь-яких критеріїв відносно заробітної плати буде сприймається суспільством, як поділ на класи, – пояснює зміну концепції голова економічного комітету та співавтор законопроєкту Дмитро Наталуха. – На підприємстві можуть самостійно обирати, кого зі співробітників хочуть забронювати».

Що означає дана ініціатива .
Депутати пропонують ввести додаткову оплату до військового збору за кожного заброньованого працівника, — до 1,5% військового збору додається фіксована ставка в розмірі 20 000 грн.

Це може принести до бюджету від 18 млрд до 155 млрд грн на рік.

Читайте також: Розмір пенсійного збору на першу реєстрацію автомобіля змінено 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе