Відсьогодні почнуть відключати світло за борги: кого це торкнеться найперше

З 29 січня, боржникам почнуть відключати електроенергію. Це стосується тих, хто заборгував за рік і більше.

Як повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко, це не означає, що всі, хто має борги, отримають повідомлення про відключення 29 січня.
 
«Ми рейтингуємо боржників від найвищого за сумою боргу. Другий критерій – це глибина боргу: є ті, які заборгували за один місяць, і це не така велика проблема, ми спілкуємося з ними. А є ті, хто заборгував за рік і більше.»,– сказав Коваленко.

Нагадаємо, що це відбудеться з огляду на скасування Кабінетом міністрів мораторію на відключення комунальних послуг та нарахування пені населенню. 

Коваленко зауважив, що є два типи попереджень:

  • Перше – це сповіщення про наявний борг та рекомендація його погасити. Роблять це працівники компанії усіма методами, починаючи від СМС, від розсилок у Viber і чатах, закінчуючи дзвінками до людей.

  • Другий тип попередження вже передує безпосередньо відключенню споживача.

«Що стосується попередження як офіційного документа, його розсилають за 10 днів до відключення. Це перша стадія, і в людини є час сплатити борги», – зауважив гендиректор Yasno.

Уникнути такого сценарію можливо – треба сплатити заборгованість. Якщо ж фінансової можливості на це немає, то в Yasno також знайдуть, як допомогти:

«Якщо ж людина накопичила з різних обставин великий борг і не має повної суми, щоб оплатити, ми такі випадки розглядаємо, але нам потрібна комунікація. Потрібно, щоб ця людина звернулася. І ми укладаємо так звані договори розстрочки, і там вже індивідуальний графік, за яким людина сплачує», – зазначив Коваленко.

Читайте також: Білоцерківська громада передала 72-й бригаді чергову партію дронів.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе