Сьогодні, 4 лютого, соціальній мережі Facebook виповнилося 20 років

Сьогодні ,4 лютого виповнилося 20 років найбільшій соціальній мережі Facebook, заснованій Марком Цукербергом.

 Її “народження” сталося у Гарвардському коледжі, коли там навчався Цукерберг. Тоді соцмережа була орієнтована на студентів, але під назвою The Facebook.

Ідея виникла, коли Цукерберг створив “Facemash”, котра була програмою для порівняння фотографій студентів за їхнім зовнішнім виглядом. Через те, що проєкт стикнувся з критикою Цукерберг вирішив змінити напрямок.

Цукерберг та його команда переробили концепцію Facemash, коли побачили, що студентський осередок зацікавлений в обміні інформацією. Спершу The Facebook обмежувався студентами Гарварда, але з часом розширилася на інші університети та нарешті на широку аудиторію.

У вересні 2006 року соцмережею могли користуватися усі віком від 13 років. Того ж місяця команда вирішила відмовитися від артикля “The”, ставши просто “Facebook”.

У жовтні 2021 року Марк Цукерберг анонсував зміну назви компанії з Facebook Inc. на “Meta”. Це рішення пояснили бажанням відобразити різноманітність компанії, яка не обмежується лише соціальною мережею Facebook.

Станом на грудень 2023 року Facebook налічував понад 3,07 млрд активних користувачів щомісяця.

Читайте також: Шугар презентує новий мем-трек під назвою "Олєг"

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе