Яка матеріальна допомога для захисників є у Білій Церкві

У місті підтримують захисників та їх родини і пропонують матеріальну допомогу.

До початку повномасштабного вторгнення у Білій Церкві мешкало багато учасників війни (АТО/ООС). Зараз кількість воїнів значно більша. У Білій Церкві для військових членів сімей загиблих захисників і захисниць є матеріальна підтримка, пільги та різні соціальні програми допомоги. 

Виплати та компенсації, які можна отримати у Білій Церкві

- Щомісячна стипендія дітям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць, які навчаються у закладах спеціалізованої освіти військового профілю;

- Відшкодування вартості обстеження, проведеного методом томографії, магнітно-резонансної томографії або ангіографії - виплачується в розмірі 100% від вартості обстеження, але не більше 10-кратного розміру (до 29200 грн) прожиткового мінімуму на одну особу.

- Одноразова матеріальна допомога за проведені складні хірургічні операції - розмір допомоги визначається виходячи із вартості лікування, але не може перевищувати 25-кратного розміру (до 73 000 грн) прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. 

- Одноразова матеріальна допомога за проведене лікування - допомога визначається виходячи із вартості лікування, але не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму (до 29200 грн) на одну особу в розрахунку на місяць.

- Грошова допомога для компенсації витрат за послуги стоматолога -  за терапевтичні або хірургічні стоматологічні послуги, зубопротезування в розмірі, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму на одну особу за кожну послугу (до 2920 грн); 

- Компенсація витрат за реабілітаційні послуги - виплачується в розмірі, що не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму на одну особу  (до 5840 грн);

- Компенсація витрат за послуги санаторно-курортного лікування або відпочинку - виплачується в розмірі, що не перевищує 5-кратного розміру прожиткового мінімуму на одну особу (до 14600 грн);

- Виплати до Дня захисників і захисниць України - 5000 грн дітям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України до закінчення дітьми закладів освіти не більш як до виповнення їм 23 років. 

- Відшкодування витрат за перевезення членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

- Одноразова допомога на встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України:

  •  які загинули (померли) з 24 лютого 2022 року і поховані не на «Алеї Слави» кладовища «Сухий Яр», в розмірі 10-кратної мінімальної заробітної плати - 497 000 грн;

  •  які загинули (померли) з 14 квітня 2014 року по 23 лютого 2022 року і поховані не на «Алеї Слави» кладовища «Сухий Яр» в розмірі 10-кратної мінімальної заробітної плати - 497000 грн;

  •  за додаткове облаштування за власний рахунок пам’ятних знаків на могилах загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України і до 24 лютого 2022 року були поховані на «Алеї Слави» кладовища «Сухий Яр» - в розмірі 3-кратної мінімальної заробітної плати – 21 300 грн. 

- Одноразова допомога діючим військовослужбовцям у яких один з батьків, загинув захищаючи Батьківщину, до виповнення їм 23 років - надається в розмірі, що дорівнює 20-кратному розміру прожиткового мінімуму – 58400 грн. 

Більш детальну інформацію можна дізнатися за адресою: б-р М.Грушевського, 6, відділ з питань ветеранів війни та встановлення статусів, а також за телефонами: 096 291 01 06, 050 688 58 23. 

 
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе